Mit lehet ilyenkor tenni? A Szolnokra induló vonaton lett rosszul egy utas, a szerelvény el sem indult

Megosztás

Az ilyen eset a legkisebb mértékben sem a MÁV hibája, de ilyenkor nem lenne egy áthidaló megoldás, hogy a rosszul levő utashoz mentőt hívnak, de a többi embert rövid késéssel eljuttatják azért Szolnokra, illetve a közbenső állomásokra?

Dilemma, mert nyilván a rosszul lett utast sem szeretnék magára hagyni a mentő érkezéséig, esetleg a hosszabb ellátása közben, de egy másik vonatszerelvény nem jöhetne ilyenkor szóba? Vagy ehhez már a MÁV számára biztosított emberi és technikai erőforrások egyáltalán nem elegendőek?

A szerda esti közlekedést egy utas rosszulléte zavarta meg, komoly volt az eset, a Keletiből el sem indult a szerelvény Szolnokra. Erről a Mávinform adott hírt. “A Keleti pályaudvarról Szolnokra 20:15-kor induló Z60-as vonaton (3348) rosszul lett egy utas, emiatt a Keleti pályaudvaron mentőre várakozik. Nem közlekedik ma a vonat.”

A hozzászólók szintén nem értették. “Az összes többi utas,emiatt az egy, utas miatt nem tud utazni?Persze szép dolog nem cserben hagyni és segíteni,de a többiekkel szemben nem korrekt ha nem tudnak hazajutni v bárhová.A betegnek mielőbbi gyógyulást kívánok” – írta Beatrix. Dániel válasza is elgondolkodtató. “Értelemszerűen csak a legsúlyosabb, életveszélyes, vagy potenciálisan súlyos egészségromlással járó esetekben döntenek úgy, hogy nem mozgatják a bajba került utast. Arról lehet vitatkozni, hogy ilyenkor nem kellene-e másik szerelvénnyel megoldani a vonat pótlását, de a vasút mai realitásait figyelembe véve erre nem sokszor van lehetőség.”

A következő szerelvény 20:50-kor indult Szolnokra. Mi hogy gondoljuk, lenne valamilyen áthidaló megoldás, ami egyik félnek sem rossz és a vasúttársaság is teljesíteni tudja?

Kapcsolódó cikkek